top of page

Új őrület, egy innovatív eszköz és trend

Frissítve: 2021. jan. 21.

Persze, hogy az elektromos roller az. De miért?

#MambaPhantom #MambaSpirit


A rollerezés ma már nem csak a gyermekek kiváltsága. Budapesten is elképesztően sok felnőtt használja ezt az alternatív közlekedési eszközt a városi dugók kiiktatására. Van, akinek a manuális, de akadnak jó páran olyanok is, akiknek az elektromos verzió jön be. A fenntartás olcsó, használata egyszerű és funkcionális.


​A rollerek fejlesztése és a rollerezés elterjesztése a fontos célok közé tartozik, hiszen a városi mobilitás újratervezett, úgynevezett multimodális közlekedési keverékének kulcsfontosságú elemét képezi ez a közlekedési eszköz. A roller a zöldebb, környezetkímélőbb megoldásokhoz járul hozzá, hiszen elengedhetetlen ezek bevezetése a levegőszennyezettség csökkentésének érdekében.


Az eszköz ára és költségei


Ami az árakat illeti, igen széles a szórás az elektromos járgányok közt, a jobb minőségű belépő kategória 120.000-160.000 FT közt mozog, de ezek nem rendelkeznek minden hasznos paraméterrel.

160.000 Ft felett érdemes nézelődni, ha tényleg minden funkcióját kiszeretnénk használni az e-rollereknek és e mellé minőséget is akarunk társítani.“Gyors, kompakt, olcsó fent tartani és funkcionális, ez már a jövő.


Fogyasztása:


Itt egy tájékozatú jellegű példa:


  • BKK budapesti bérlet ára: 9500 Ft/hó - 114 000 Ft/év

  • BKK menetjegy ára: 350 Ft

  • Áram átlagára: 37 Ft/kWh

  • Motor teljesítménye: 350 watt

  • Roller hatótáv egy töltéssel : 30 Km

  • Munkanapok száma 2020-ban: 254​ nap

​​

A példa kedvéért legyen a munkahelyünk 15 km távolságra tehát ez napi 30 km távot jelent. Ez egy nagy távnak számít egy napon.

A rollerünk max. sebessége 30km/h.

A roller fogyasztása így 1 óra alatt 0,35 kWh.

Ezekkel a feltételekkel egy napi rollerezésünk a munkahelyünkre és vissza 12,95 Ft-ba kerül, így 1 évnyi e-rollerezésünk 3 290 Ft áramköltséggel jár, ha csak a munkanapokon rollerezünk, de legyünk pesszimisták kapjunk defektet, jöjjön egy két hiba a rolleren. Erre számoljunk 15.000 Ft-ot / év.

1 év = 18.290 Ft

Ha az 1 éves BKK bérletet vesszük alapul, ami 114.000 Ft/év, akkor 95.700 Ft-ot spórolunk meg úgy, hogy utazásunk sokkal élvezetesebb és gyorsabb is lehet.


A www.wermamba.hu-n lévő rollerekre, köztük a Mamba Phantom (katt) rollerre 2 év garancia van, tehát ezek igen csak negatív számítások.


E-Rollerezz te is, élvezd az utazást, akár hétfőn, munkába menet is.


281 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page